18 Mayıs 2017 Perşembe

Jojoba İle Saçınızı Canlandırın


BİTKİSEL GÜZELLİK UYGULAMALARINDA JOJOBA YAĞININ FAYDALARI KULLANIM YÖNTEMLERİ



Jojoba


Jojoba, ortalama 200 yıl yaşayabilen maki türünde yeşil yapraklı mavimsi bir bitki türüdür. Çöl bitkisi olarak anılan Jojoba, çok yıllık, çalımsı ve kurağa dayanıklı bir çöl bitkidir.  Bu, jojoba’ ya, dayanıklılık özelliği sayesinde, erozyon ile mücadelede mükemmel bir bitkisel üründür.




Tohumlar tam olgunlaştığında maun ağacı renginde koyu kahverengi renktedir. Yetiştiği çevre koşullarına ve bitkilere göre değişmekle birlikte. Güzellik ve bakım için kullanılan pek çok bitkisel reçetede kendine yer bulan jojoba özellikle saç bakımı alanında da oldukça etkili bir bitkidir.

Jojobanın Faydaları


Tohumunun %50’si yağ olan jojoba E vitami açısından oldukça zengindir. Geleneksel tıpta, küçük çizik, kesik, sivilce, püstül, saç ve deri bozukluklarında onarıcı etkisi nedeniyle  kullanılmaktadır. Jojoba yağı, jojoba bitkisinin tohumlarından soğuk pres elde edilmektedir.

Kızılderililer tarafında keşfedilen jojoba bitkisi özellikle yara tedavilerinde başvurulmuştur. Jojoba ağacının tohumlarının yarısına yakını yağ içerir.Doymamış yağ asitlerince oldukça zengin olan jojoba bitkisi kozmetik sanayi başta olmak üzere ilaç üretiminde de kullanılan bir bitki türüdür.


 Jojoba Yağı


Jojoba yağı, tıbbi müdehaleler sonrasında da önerilen bir yağ türüdür. Genel cerrahi uygulamaları sonrası, kulak iltihaplanmaları zamanı, romatizma ağrıları ve eklem iltihaplanmaları rahatsızlıklarında, kireçlenmeler yaşandığında, ve cilt hastalıklarına karşı koruyucu amacıyla da kullanılmaktadır.

Antialerjendir. Akneleri giderir. Kırışıklıkları giderici etkidedir. Kuru ciltleri nemlendirir. Saç kırılmasını engeller. Saçların uzamasını ve güçlenmesini sağlar Sivilceli ve yıpranmış ciltlere faydalıdır. Ciltteki yanmayı ve dökülmeyi hafifletir.

Doğum sonrası çatlakların önlenmesinde baz yağ olarak tavsiye edilmektedir. Genel cerrahi uygulamalarda, göz hastalıklarında, iç, orta ve dış kulak iltihaplanmalarına, romatizma ağrılarında eklem iltihaplanmalarında, kireçlenmelerde, diş eti ve ağız mukozası iltihaplarında, cilt hastalıklarında koruyucu olarak kullanılmaktadır.

Jojoba nasıl kullanılır.

Cilt Bakımında Jojoba


Jojoba yağı aynı zamanda çok önemli ve etkili bir doğal cilt bakım ürünüdür.Cildi yumuşatır, çizgileri ve kırışıklıkları azaltma da yardımcıdır.Kuru ciltleri nemlendirir. Akneleri giderir.Kuru ve kırık saçları besler,parlaklık verir. Sadece haricen kullanılır. Saçlara sürme ve ovalama yöntemi ile cilde masaj yapılarak kullanılabilir.

Cildi yumuşatır. Çizgileri ve kırışıklıkları azaltma da çok etkilidir.Kuru ciltleri nemlendirir. Akneleri giderir. kuru ve kırık saçları besler parlaklık verir. Saç şekillendirici olarak kullanılır.

Saç Bakımında Jojoba Yağı

Jojoba yağı çok etkili doğal bir saç bakım ürünüdür aynı zamanda. Bir miktar jojoba yağı kuru saça sürülür ve büyük dişli tarak ile yağ, saçın her tarafına eşit şekilde dağılması sağlanır. Saç bu şekilde yaklaşık yarım saat bekletilir ve sonra şampuanla yıkanır.

Başka bir yçöntem olarak; şampuan şişesinin içine ortalama 2 tatlı kaşığı kadar Jojoba yağı ilave edilip karıştırılabilir. Böylece, şampuan kullanılırken saça da bakım yakılmış olunacaktır. Bakım yapmasının yanı sıra, ıslak ya da kuru saça uygun dozda kullanılmak sureti ile, Jojoba yağının saç şekillendiriciliği özelliği de bulunmaktadır.

Saç kuruluğu probleminden şikayetçiyseniz de saç derinizi jojoba yağıyla masaj edebilirsiniz. Derinlere işleyen jojoba yağı saç derisine yumuşatıcı bir etki yapar ve saçı da yağlandırmaz. Jojoba yağı aynı zamanda saç biti ve egzama, sedef, deri iltihabı gibi deri hastalıklarını tedavi edici mükemmel bir yağdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tırnak Mantarı Nedir

Tırnak Mantarı Tırnak Mantarı rahatsızlıklarında, özellikle vücutlarında bağışıklık sistemi zayıf kişilerin, şeker hastalarının sağlıklı ...