19 Mayıs 2017 Cuma

Lavanta Çiçeği ile Güzelik ve Cilt Bakımı


Lavanta Çiçeği


Çiçekler temmuz ağustos aylarında tomurcuk halindeyken toplanana lavanta çiçekleri,  saplarıyla beraber toplanarak çiçekler demet halinde bağlanıp gölge bir yere asılarak kurutulur. İyice kuruduktan sonra çiçekler saptan ufalanarak ayrılır.Lavanta suyu ve lavanta yağı çok hoş kokulu bir cilt bakım ürünüdür.



Lavanta Çayı



Bu Etkilerinden yararlanabilmek için, 1 veya 2 kahve kaşığı lavanta çiçeğinin üzerine bir bardak kaynar su dökülür ve üstü kapalı olacak şekilde 5 dakika demlenip süzülür. Akşamları 1-2 bardak içilir.

Lavanta Banyosu;100 gr üzerine 2 litre kaynar su dökülür, üstü kapalı olarak 5 dakika kadar demlenir, süzüldükten sonra, tam banyo suyuna eklenir. Yatmadan bir saat önce 20 dakika süresinde banyo yapılır.

Cilt Bakımında Lavanta


Lavanta Suyu

Lavanta çiçek ve tohumlarından destilie yoluyla elde edilen, saf lavanta suyu. Lavanta suyu uzak doğu ve Avrupalı kadınların bakımlarda kullandıkları suların başında gelmektedir. Lavanta özellikle ABD ve Fransız kadınları tarafından yapılan bakımlarda özel yer almaktadır.

Doğal bakım kürleri içerisinde yer alan lavanta kürü için lavanta suyu vazgeçilmezdir. Lavanta kürü için kullanımı yanında saf olarak cilt toniği olarak kullanılabilir. Geleneksel olarak özellikle sivilcelere karşı cilt toniği olarak kullanılır, sivilceler için lavanta kürü ve maskesi yüzyıllardır kullanılır. Ancak dikkat edilmesi gereken bir husus saf ve doğal lavanta suyu kullanmaktır.

Lavanta Suyu Tonik


  • 100 ml lavanta suyu
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2 aspirin ( salisilik asit )
  • 20 ml %20 laktik asit (laktik asit yoğurtta bulunan asit cilde çok faydalı)


İsteğe bağlı olarak koku versin diye 2 damla lavanta yağı ve daha etkili olması için çay ağacı yağı ekleyebilirsiniz

Bu tarifini verdiğimiz kürü özellikle cildinizi yıkamadan önce kullanmanızda fayda var. İçerisindeki maddeler sivilceye neden olan bakterileri öldürürken, bir yandan da cildinizdeki gözenekleri açarak yeni sivilce oluşumunu engelleyecektir.

Lavanta Yağı


Lavanta çiçeğinin en önemli maddesi uçucu yağdır. Gerçek lavanta çiçeği en az % 1 uçucu yağ içerir. Lavanta yağı parfümeri ve kozmetik sektöründe güzel kokusu için kullanılır. Lavanta yağı güçlü antiseptik etkiye sahiptir.


Lavanta Yağı Kullanımı


Lavanta yağı sıcak suyun içerisine damlatılarak kullanım alanları mevcuttur. Bu kullanım ile özellikle banyoda kullanıldığında, baş ağrısı, gerilim ve depresyona, baş dönmelerine, baş ağrılarına, iştahsızlık, sinirlere, titremelere, genel güçsüzlüğe, uyku düzensizliğine iyi geldiği kullanıcılar tarafından belirtilmekte, geleneksel olarak kullanılmaktadır. Ağız içerisindeki küçük yaraları dezenfekte ettiği bilinmekte geleneksel bir uygulama metodu olarak kullanılmaktadır.

Cilt Bakımında Lavanta Yağının Faydaları


Lavanta yağı uzun yıllardır insanlar tarafından faydalanılan bir yağdır. Lavanta yağının faydalarını aşağıda bulabilirsiniz.

  • Kuru ve çatlak deri lavanta yağı ile ovulursa nemlenir ve çatlakları kapanır.
  • Koltukaltına sürülen 1 damla lavanta yağı tüm dedorantlardan daha etkilidir ve gün boyu kalıcıdır.
  • Saç kepeğinde, kafa derisini lavanta yağı ile ovmak kepekleri giderir.
  • Çatlayan dudaklara 1 damla lavanta sürmek çoğu zaman yeterlidir.
  • Soğuktan olan uçuklara 1 damla lavanta yağı sürün.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tırnak Mantarı Nedir

Tırnak Mantarı Tırnak Mantarı rahatsızlıklarında, özellikle vücutlarında bağışıklık sistemi zayıf kişilerin, şeker hastalarının sağlıklı ...